2024.06 v16
  • 18 Jul 2024
  • PDF

2024.06 v16

  • PDF

Article summary

Atnaujintas darbo užmokesčio skaičiavimas, jei darbuotojas turi vykdomųjų dokumentų

Nuo 2024 liepos 1 d. įsigalioja pakeitimai dėl išskaitų iš darbuotojų darbo užmokesčio pagal vieną ar kelis vykdomuosius dokumentus:

1) nuo atlyginimo dalies, neviršijančios MMA dydžio, išskaitoma 10 procentų (išlaikymui – 30 proc.);

2) nuo atlyginimo dalies, viršijančios MMA dydį, tačiau neviršijančios 2 MMA dydžių, išskaitoma 30 proc. (išlaikymui – 50 proc.);

3) nuo atlyginimo dalies, viršijančios 2 MMA dydžius, išskaitoma 50 proc.

Plačiau galima pasiskaityti čia.

16 versijoje Skaičiavimai > Ilgalaikiai PI > Ilgalaikiai išskaitymai Ilgalaikio išskaitymo kortelėje 3 skiltyje galima nurodyti 3 skirtingus procentus, kurie bus naudojami apskaičiuojant galimą išskaitos dydį:

Jei procentus išskaitymui nurodysite ilgalaikio PI formulėje, jie bus įkeliami kuriant naujas ilgalaikių išskaitymų korteles, parinkus formulę IŠSK PROC 06:

Jeigu norite Ilgalaikių išskaitymų sąraše matomiems, visiems arba atfiltruotiems, išskaitymams pakeisti procentus, sukurta funkcija, pasiekiama iš Skaičiavimai > Ilgalaikiai PI > Ilgalaikiai išskaitymai > Veiksmai > Keisti visų “iki ir virš MMA” 20; 50; procentus į 10; 30; 50. Ši funkcija ilgalaikių išskaitymų kortelėje radusi procentus 20 ir 50 keis į 10, 30, 50.

Pastaba: jei darote sumų perskaičiavimus buvusiuose perioduose ir norite išsaugoti ilgalaikių išskaitymų kortelių nustatymų istoriją, tuomet procentus keiskite ne esamose kortelėse, bet uždarykite senas korteles įvesdami pabaigos datas ir kurkite naujas korteles su nauja pradžios data ir likusia skolos suma.

Ilgalaikių išskaitymų sąraše Skaičiavimai > Ilgalaikiai PI > Ilgalaikiai išskaitymai iškelti stulpeliai Procentas, Procentas virš MMA ir Procentas virš 2 MMA patogesnei informacijos peržiūrai:


Papildyti nustatymai bankų sąraše

Lentelėje Bankai SPR naujas nustatymas SEPA Fill Cdtr.Id.


Pakeistas kvalifikuoto parašo pasirašančių asmenų el.pašto parinkimo prioritetas

Anksčiau buvo imamas darbuotojo įmonės el.paštas, dabar pirma naudoja asmeninį darbuotojo el.paštą, jei šio lauko reikšmė tuščia - įmonės el.paštą.


Pakeistas Dokumentų šablono lauko Aprašas tikrinimas

15 versijoje buvo privaloma užpildyti Dokumento šablonuose Aprašo laukas. Šis tikrinimas panaikintas ir Aprašo laukas gali būti tuščias.


Papildytas dokumentų formavimas paskyrimo kortelėje

15 versijoje buvo gaunama klaida formuojant dokumentą iš paskyrimo kortelės. Papildyta ir nuo šios versijos galima formuoti dokumentus iš paskyrimo kortelės, kaip anksčiau. Suformuotas dokumentas rodomas darbuotojo kortelėje.


Papildytas Priskaitymo bazės skaičiavimo metodas, naudojant nustatymą Fiksuota ir kintama dalys

Perkeltas funkcionalumas iš NAV, kur darbuotojo paskyrimo kortelėje atsirado galimybė nurodyti Priskaitymo bazės pastovi dalis, skaičiuojant atitinkamai yra apskaičiuojama darbo užmokesčio kintanti dalis.



What's Next