2023 05 v9.14
  • 04 Jul 2023
  • PDF

2023 05 v9.14

  • PDF

Article Summary

2023 05 v9.14

Galimybė pasirinkti šalį prieš pasirenkant banką

Atliekant banko sąskaitų prijungimą, prieš pasirinkdami banką, nurodome „Šalies kodą“.
Tai naudinga tuo atveju, kai įmonė turi banko sąskaitų keliose šalyse.

image.png

Žurnalo lauko „Aprašas“ pildymas

Kadangi susiduriama su skirtingais klientų poreikiais lauko „Aprašas“ atžvilgiu, tai naujoje versijoje atsirado galimybė nusistatyti, kas turi būti užpildyta šiame lauke.
„Integracijos nustatymai (Softera.Bankfeed)“ galima pasirinkti, norimą reikšmę lauke „Aprašas žurnale iš“:
image.png

Galimos reikšmės:

  • Numatyta (sąskaitos pavadinimas) - naudojamas standartinis BC žurnalo lauko „Aprašas“ pildymas. Pagal priskirtą Sąskaitos Nr. žurnalo eilutėje, užpildomas sąskaitos pavadinimas. Pvz. priskyrus pirkėjo Nr. P0003, apraše bus jo pavadinimas.
  • Mokėtojo informacija - šiuo atveju į „Aprašas“ bus užpildoma informacija iš lauko „Mokėtojo informacija“. Pakeitus eilutėje Sąskaitos Nr. į kitą, „Aprašas“ nesikeis.
  • Pranešimas gavėjui - šiuo atveju į „Aprašas“ bus užpildoma informacija iš lauko „Pranešimas gavėjui“. Pakeitus eilutėje Sąskaitos Nr. į kitą, „Aprašas“ nesikeis.

Pagal nutylėjimą bus priskirta reikšmė „Numatyta (sąskaitos pavadinimas)“.

Banko mokesčių atpažinimas debeto operacijoms

Iki šiol banko mokesčių atpažinimą ir išskyrimą buvo galima apsirašyti tik kredito operacijoms, nuo šiol tai galima atlikti ir debeto operacijoms.

image.png

Praktinė situacija. Mes apmokame tiekėjui 70 EUR, tačiau bankas nuskaito sumą 72,6 EUR, kuri yra padidinta banko mokesčiais 2,6 EUR. Banko išraše matome nuskaitytą 72,6 EUR sumą. Įprastiniu atveju, buhalterė šią sumą išskaidytų į dvi eilutes, vienoje 70 EUR gretintų su tiekėju ir skola jam, kitoje 2.6 EUR nurašytų į sąnaudas. Kad šių veiksmų nereiktų atlikti rankiniu būdu, galima panaudoti „Banko mokesčių atpažinimo“ formulę.

image.png

Kadangi pavedimo paskirtyje matome pradinę mokėjimo sumą 70EUR ir banko mokestį 2,6 EUR, pasirenkame „Atpažintas sumos tipas“ „Suma išskaičiavus mokesčius“.
Banko išrašo importo metu gauname tokias išdalintas eilutes.

image.png


What's Next