2023 05 v10.0
  • 04 Jul 2023
  • PDF

2023 05 v10.0

  • PDF

Article Summary

2023 05 v10.0

Multivaliutinių sąskaitų požymis

Nuo šiol jungiant banko sąskaitas, prijungimo nustatymų vedlyje, reikia papildomai pažymėti, jeigu banko sąskaita yra multivaliutinė. Žymime laukelyje „Daugiavaliutinė sąskaita“.

image.png

Svarbu

Banko sąskaitai uždėjus šį požymį, šios sąskaitos banko išrašai, kuriuose yra operacijų skirtingomis valiutomis, bus išskaidomi į atskirus išrašus - tai reiškia, kad kiekvienai valiutai bus reikalaujama turėti atskirą banko sąskaitos kortelę BC. Todėl, toms sąskaitoms, kurios nėra multivaliutinės, bet jose yra galimybė atlikti operacijas skirtingomis valiutomis, šis požymis neturi būti dedamas (pvz. banko sąskaita turinti vieną IBAN ir vieną pagrindinę valiutą EUR).

Banko žurnalo paketai sukuriami automatiškai importo metu

Siekiant išvengti dažnai pasikartojančių klaidų ir sumažinti nustatymų kiekį, panaikintas integracijos nustatymų vedlio žingsnis, prašantis vartotojo pasirinkti ir pažymėti prijungtas banko sąskaitas. To atlikti daugiau nebereikia, žurnalo paketų kurti rankiniu būdu taip pat nereikia.
Importuojant banko išrašą, sistema pati sukurs trūkstamus žurnalo šablono paketus.

image.png

Rezervavimo operacijų eliminavimas

Gaunant banko išrašų informaciją, dažnu atveju gauname ne tik operacijas, kurios jau yra įvykdytos banke, bet kartu ir operacijas, kurios dar tik rezervuotos (turinčios požymį PNDG) pvz. kreditinių kortelių mokėjimai. Siekiant išvengti operacijų ir sumų sudubliavimo, rezervavimo operacijos yra eliminuojamos tiek nuskaitymo, tiek pildymo į žurnalą metu.
Esant poreikiui ir išskirtiniais atvejais, šios operacijos galės būti sukeliamos, tačiau už jų apdorojimą ir galutinio banko sąskaitos likučio teisingumą tuomet atsako pats klientas.

Funkcijos „Apdoroti banko išrašus (Softera.Bankfeed)“ pranešimų ir veikimo pasikeitimai

Anksčiau atliekant išrašų nuskaitymą ir pildymą į žurnalą, funkcija „Apdoroti banko išrašus (Softera.Bankfeed)“, sustabdydavo visų išrašų nuskaitymą ir pildymą į žurnalą, jeigu atsirasdavo kokia nors klaida bent viename iš failų. Todėl buvo atlikti tokie pakeitimai:

  • išrašas, kuriame yra klaida, nėra nuskaitomas ar pildomas į žurnalą, bet kiti išrašai, kuriuose klaidų nėra, apdorojami toliau;

  • funkcija „Apdoroti banko išrašus (Softera.Bankfeed)“ parodo statistiką, kiek išrašų parsiuntė, nuskaitė, supildė į žurnalą, o kiek nepavyko;
    image.png

  • konkrečios klaidos, dėl kurios funkcijos negalėjo pilnai įvykdyti užduočių, bus matomos ir „Žurnalo įrašai (Softera.Bankfeed)“.

image.png

Galimybė pakartotinai gauti jau nuskaitytus banko išrašus

Kartais pasitaiko atvejų, kai reikia pakartotinai gauti banko išrašus, kurie jau buvo kartą gauti. Pvz. suimportavome išrašus ne į tą aplinką (Sandbox) ir norime suimportuoti į darbinę aplinką (Production). Tokiems atvejams sukurta nauja funkcija „Pažymėti banko išrašą kaip nenuskaitytą“, kuri pažymi išrašus kaip negautus.

image.png

Pažymėję norimus failus ir paleidus funkciją, gauname pranešimą ar norime ištrinti susijusius banko išrašus ir eilutes. Sutikus, bus ištrinti tiek įrašai iš „Banko išrašai (Softera.Bankfeed)“ sąrašo, tiek iš „Banko išrašo eilutės (Softera.Bankfeed)“ lentelės.
Tie banko išrašai, kurie buvo pažymėti „Pažymėtas kaip nenuskaitytas“ bus pakartotinai sukelti atliekant banko išrašų išsaugojimą, nuskaitymą ir eilučių į žurnalą pildymą („Apdoroti banko išrašus (Softera. Bankfeed)“).


What's Next