2023 06 v11.0
  • 04 Jul 2023
  • PDF

2023 06 v11.0

  • PDF

Article Summary

2023 06 v11.0

„Gretinti automatiškai“ funkcija, importuojant banko išrašą į „Pinigų mokėjimo derinimo žurnalą“

Atliktas pakeitimas klientams, kurie banko išrašo importui naudoja „Pinigų mokėjimo derinimo žurnalą“. Šiuo metu, importuojant eilutes į žurnalą, automatiškai paleidžiama funkcija „Gretinti automatiškai“, todėl vartotojui nereikia jos paleisti rankiniu būdu.

image.png

Valiutos kodas ir sumokėta suma banko išrašo eilutėse

Atliktas pakeitimas, kad būtų galima matyti, kokia valiuta ir kokia suma buvo sumokėta, kai yra leidžiama iš EUR (ar kitos vietinės valiutos) banko sąskaitos atlikti pavedimus kita valiuta. Iki šiol tokiose operacijose buvo rodoma tik operacijos išraiška pagrindine sąskaitos valiuta (pvz. EUR).

PVZ. klientas Revolut banke turi sąskaitą EUR, iš kurios leidžiama atlikti pavedimus ir kitomis valiutomis (USD). Kliento noras matyti, kokia valiuta buvo atliktas pavedimas ir kokia suma buvo sumokėta.
Šiam tikslui pridėti du papildomi laukai tiek „Banko išrašo eilutėse (Softera.Bankfeed)“, tiek „Banko išrašo įrašuose (Softera.Bankfeed)“, tiek žurnalo eilutėse.

image.png

Laukai „Operacijos valiuta (Softera,Bankfeed)“ ir „Operacijos suma (Softera.Bankfeed)“ yra informaciniai laukai, pati operacija registruojama pagrindiniame išraše nurodyta valiuta ir suma.

Jeigu žurnale šių laukų nematote, prisidėkite, naudojantis rėžimu „Personalizuoti“.

image.png

Atliekant pakartotinį atpažinimą, „Pakartoti atpažinimą“ filtras nebeprivalomas

Pasipildžius „Dokumentų atpažinimo nustatymai (Softera.Bankfeed)“ naujomis formulėmis arba įsivedus naujų nustatymų „Teksto susiejimas su sąskaita (Softera.Bankfeed)“ lentelėje, dažnu atveju „Banko išrašo eilutės (Softera.Bankfeed)“ naudojame pakartotinio atpažinimo funkciją „Pakartoti atpažinimą“. Anksčiau, prieš leidžiant šią funkciją, buvo privaloma nurodyti filtrą, tačiau šiuo metu šis reikalavimas nebetaikomas.

image.png

Banko išrašų sukėlimo laiko koregavimas

Atliekant nustatymus naudojantis "Nustatykite Softera.Bankfeed integraciją", priklausomai nuo pasirinkto banko išrašų sukėlimo dažnumo, bus sukurti tokie darbų eilės veikimo laikai:

  • 1 kartas dienoje - darbų eilės įrašas banko išrašo sukėlimą vykdys 4.30 val. tuomet pakartotinai suveiks 6.30 val. ir 8.30 val..
  • 4 kartai dienoje - bus sukelti 4 darbų eilės įrašai, kurie sukėlimą vykdys atitinkamai 4.30 val., 9.30 val., 13.30 val. ir 16.30 val.

image.png

Pakoreguotas funkcijos „Rasti susijusias banko išrašo eilutes (Softera.Bankfeed)“ veikimas

Funkcija „Rasti susijusias banko išrašo eilutes (Softera.Bankfeed)“ naudojama tais atvejais, kai BC ruošiame ir eksportuojame mokėjimus tiekėjams, o susikėlus pilną banko išrašą su Softera.Bankfeed norime pamatyti ar visos eksportuotos eilutės yra mūsų sukeltame išraše.
Tokiu atveju žurnale, kuriame yra paruoštos mokėjimo eilutės, spaudžiame funkciją „Rasti susijusias banko išrašo eilutes (Softera.Bankfeed)“ ir tos eilutės, kurios yra randamos kaip jau suimportuotos, pažymimos varnele „Yra susijusios banko išrašo eilutės (Softera.Bankfeed)“.

image.png

Tuomet pažymėtas eilutes galime ištrinti iš žurnalo ir užregistruoti kartu su kitomis suimportuotomis banko išrašo operacijomis.

Pakeitimas, kuris buvo atliktas, įvertina, kad turi būti sužymimos tik tos eilutės, kurios yra atidarytame žurnalo pakete.


What's Next